Workshop Heijmans 2014

Heijmans

Weg met onderhoud, lang leve lifecycle management

In de huidige infra- en civiele wereld is assetmanagement bijna een ‘buzz’-woord geworden. Er zijn vele visies en meningen, maar voor welk probleem is assetmanagement nu de oplossing? Regelmatig valt het woord onderhoud als zijnde een apart onderwerp naast assetmanagement.

De stelling is “Denken in onderhoud heeft in de huidige economie geen toekomst meer”.  Toch blijft de BV Nederland vasthouden aan technische diensten en denken in onderhoud.  Laten we voorop stellen dat er altijd handen nodig zijn die het werk uitvoeren. Het gaat er om te ontdekken waarom het werk gedaan moet worden.

De workshop is er op gericht om aan de hand van een case te ervaren wat het verschil is tussen assetmanagement en onderhoud. Met elkaar gaan we de discussie aan:

  • Waarom onderhoud geen toekomst meer heeft?
  • Wat hebben we nodig om de huidige vicieuze cirkel van het onderhoud te doorbreken?
  • Wat hebben we nodig om te groeien naar lifecycle management?

Een kijk in hoe Heijmans zich wil ontwikkelen in de rol van service provider om te groeien naar Assetmanager. Daarnaast krijg je een blik op de toekomst van de ontwikkeling naar assetmanagement en cyclische bewegingen. Het is de vraag of we weer eindigen in onderhoud of dat er een volgende stadium van lifecycle management denkbaar is.

http://www.heijmans.nl

<< Terug naar workshops