Workshop Grontmij 2014

Grontmij

Trajectbenadering

Grontmij heeft het afgelopen jaar een mooi project gedaan voor de Provincie NH. Zij hanteert de trajectbenadering; een werkwijze waarbij gekeken wordt welke verbeteringen aan de infrastructuur (investeringen in doorstroming en veiligheid) mee kunnen worden genomen met het groot onderhoud om zo slechts eens in de 12 jaar grootschalig aan de weg te werken. Grontmij heeft de maatregelen bepaald die mee zouden moeten met het groot onderhoud.

De afweging van de noodzaak voor maatregelen is vrij arbitrair. Door beter inzicht in de onderhoudsvraag, de problemen op de weg en het belang van de weg voor de gehele regio, kan een uitgekiende en betaalbare investeringsstrategie worden opgesteld.

Aan jou de uitdaging om informatie over onderhoud te koppelen aan informatie over infrastructuurknelpunten en wegomgeving, om zo tot een effectief investeringsprogramma te komen. Om dit te doen zal je onder andere Obsurv gebruiken (hét beheersysteem voor openbare leef en werkruimtes, dat informatie vertaalt naar inzichten, adviezen en plannen). Kan jij het meeste rendement behalen met het vaste budget dat je krijgt toegewezen?

http://www.grontmij.nl/

<< Terug naar workshops