Workshop AT Osborne 2014

ATOsborne

Leidt innovatief aanbesteden ook tot innovatief beheer en onderhoud?

Innovatie in beheer en onderhoud is meer dan het verzinnen van nieuwe technieken, het toepassen van duurzamere materialen en het berekenen van de optimale levensduur. Innovatie begint bij mensen die een vraagstuk vanuit een nieuwe invalshoek benaderen. AT Osborne neemt jou tijdens deze workshop mee in de in de voorfase van projecten, waarin betrokken partijen belangrijke keuzes maken over beheer en onderhoud.

In de aanbestedingsfase van een project leggen opdrachtgevers en marktpartijen het fundament voor de realisatie van een project. Wat zijn bepalende factoren om in die fase innovatief beheer en onderhoud te stimuleren? En wat zijn de gevolgen van keuzes die in de aanbestedingsfase gemaakt worden voor beheer en onderhoud? Tijdens onze workshop ontdek je dat innovatie niet kan worden beschouwd vanuit slechts één projectfase.

Vanuit het perspectief van de opdrachtnemer, opdrachtgever en beheerder in een infrastructuurproject verdiep jij je tijdens onze workshop in de voor- en nadelen van innovatieve aanbestedingsvormen en contracten ten aanzien van beheer- en onderhoud. Aan de hand van voorbeelden van projecten als de Noord/Zuidlijn en de A12 Lunetten – Veenendaal stellen we jou voor de keuzes die in de praktijk moeten worden gemaakt.

AT Osborne

Bij AT Osborne ben je dagelijks betrokken bij once-in-a-lifetime projecten. Van de Noord/Zuidlijn, Beter Benutten en de N201+ tot de nieuwbouw van Radboud Universiteit Nijmegen. In teamverband werk je aan belangrijke maatschappelijke en politieke thema’s. AT Osborne biedt oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken op het gebied van real estate, infrastructuur, gebiedsontwikkeling en milieu. Onze 150 consultants en managers voeren projectmanagement en leveren diensten op het gebied van financiën, risico’s & kansen, duurzaamheid, techniek, allianties en juridische vraagstukken. Onderscheidend is de verbinding tussen plannen en praktijk. Twentse Civielers zijn bij ons op hun plek. Niet voor niets hebben 11 van onze collega’s hun roots in Twente liggen.

Ook voor jou…?

AT Osborne wordt gewaardeerd als topwerkgever. De werksfeer en vrijheid in het werk scoren hoog. Initiatief en creativiteit bepalen onze bedrijfscultuur, waarin onze mensen hun professionele ambities waar kunnen maken. Daarnaast worden onze arbeidsvoorwaarden als goed beoordeeld. AT Osborne investeert in kennis en is regelmatig op zoek naar talentvolle afstudeerders en starters om het team te komen versterken. Jaarlijks is binnen ons bureau een aantal plaatsen beschikbaar voor pas afgestudeerden. Ons ‘Young Osborne Professional’ programma helpt starters op de arbeidsmarkt op weg in het vak van consultant. Je krijgt de kans om je in korte tijd te ontwikkelen; het programma combineert het opdoen van praktijkervaring met een intensief opleidingstraject en collegiale ondersteuning.

Meer informatie? Bezoek onze website: www.atosborne.nl

<< Terug naar workshops