Workshop APPM 2014

APPM

Houd de boel draaiende: Service Level Agreements als middel voor de beste prestaties               

Werken die via innovatieve contractvormen gerealiseerd zijn, zijn vaak toch suboptimaal vormgegeven…althans waar het Beheer en Onderhoud betreft. Er wordt bij de aanleg van projecten vaak geen goede prikkel ingebouwd om ook de onderhoudscomponent te optimaliseren. Vervolgens wordt in de gebruiksfase het onderhoud gezien als noodzakelijk kwaad. Eigenaren lopen hier dagelijks tegenaan. Een optimaal beheerproces en het streven naar een maximaal gebruik van assets willen nog wel eens botsen. Een oplossing ligt in prestatiegericht onderhoud: van een functioneel bestek naar integrale (onderhoud én gebruik) prestatieafspraken. Deze worden vastgelegd in SLA’s (Service Level Agreements). De Assetmanager, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud, krijgt hiermee de vrijheid om zijn werk naar eigen inzicht in te vullen. Uiteraard binnen de kaders die in de SLA’s geformuleerd zijn. APPM stelt Service Level Agreements op voor Asset Owners zoals de luchthaven Schiphol, Dienst Metro (Amsterdam) en het Regiotram Utrecht van het Bestuur Regio Utrecht. In de dynamische omgevingen van luchthavens en metro- en trambedrijven is beheer en onderhoud van groot belang om de operatie draaiende te houden. In onze workshop kruip je in de huid van de Asset Owner (eigenaar), Asset Manager, Service Provider (leverancier/aannemer) of Asset User (gebruiker) om kennis te maken met dit speelveld. Jullie formuleren eisen met betrekking tot het Beheer en Onderhoud, deze gewenste prestaties krijgen hun plek in een SLA. Wat komt hierbij kijken? Hoe ziet het speelveld eruit? En tegen welke belangen loop je aan?

APPM Management Consultants

APPM werkt met zo’n 60 managers en adviseurs aan een mooier Nederland. We organiseren de inrichting, de ontwikkeling en herstructurering van ons stedelijk en landelijk gebied. We zijn de regisseurs van een beter bereikbaar, klimaatbestendig en duurzaam Nederland. Enthousiasme, betrokkenheid en vernieuwing zijn sleutelbegrippen in onze manier van werken. Onze opdrachtgever zijn gemeenten, provincies, waterschappen, de Rijksoverheid en ook publiek-private partijen.

Werken bij APPM betekent werken met plezier! De APPM-collega’s zijn open en mensgericht. De ontwikkeling van de APPM’er staat centraal. Bij APPM kun je niet alleen veel verantwoordelijkheid verwachten, maar ook veel vrijheid en een hoge mate van zelfstandigheid. Jonge APPM’ers gaan direct aan de slag met verschillende grote projecten tegelijk, hierbij worden zij intensief begeleid door een coach. Vanuit de APPM-Academy wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Binnen ‘Jong APPM’ delen de jonge collega’s ervaringen en natuurlijk ook gezelligheid.

Zie voor meer informatie over APPM, onze activiteiten en projecten onze website: www.appm.nl

<< Terug naar workshops