Thema symposium 2016 bekend!

Met trots presenteert de symposiumcommissie het thema voor het symposium dat op 16 maart 2016 zal plaatsvinden:

High Tech Civil Engineering
Nieuwe tools voor de ingenieur

Straatverlichting die met de auto communiceert. Het real-time bijhouden van de voortgang van een miljoenenproject. Uitvoering van onderhoudsinspectie met behulp van drones en sensoren.

Met het thema “High Tech Civil Engineering” willen we vooruitkijken naar de toekomst van de civiele ingenieur. De civiel ingenieur krijgt steeds meer ‘High Tech’ tools ter beschikking. Constant worden er nieuwe methodes gevonden om de werkelijkheid te controleren en te modelleren. Nieuwe technieken vergemakkelijken het werk van de civiel ingenieur en stellen hem of haar tevens in staat om steeds complexere problemen aan te kunnen pakken. Met oog op de toekomst rest de vraag: wat zullen de High Tech tools zijn waarmee de moderne ingenieur aan de slag mag gaan?

Bij het symposium “High Tech Civil Engineering” worden de leidende technieken van vandaag en de nieuwe technologieën van morgen onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar de hulpmiddelen die de ingenieur de laatste jaren heeft gekregen, waarmee zijn werkzaamheden efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Tevens staan de hindernissen die deze nieuwe technieken met zich meebrengen ter discussie. Kunnen ze mensenwerk vervangen, of zal er altijd een controlerende hand achter de technologie nodig zijn?

We hopen jullie allemaal terug te zien op het symposium!