Dagvoorzitter – Ido Croese

Ido Croese

Ido Croese (1956) is divisional director van Mott MacDonald BV en verantwoordelijk voor de activiteiten van Mott MacDonald in Nederland. Hij is sinds 2009 werkzaam voor dit Britse bedrijf en stond aan de basis van de sterke groei van de Nederlandse business in de afgelopen 4 jaar.

Hiervoor was hij bijna 19 jaar werkzaam bij Arcadis in verschillende functies in Nederland en ook in Spanje, zowel op managementposities maar ook als adviseur op het gebied van milieu en grondwater. Hij werkte o.a. aan grote bodemsaneringsprojecten in Nederland en België en voerde vele environmental due diligence onderzoeken uit voor bedrijven in diverse landen. Hiervoor werkte hij in Nederland als hydrogeoloog bij een uitvoerend geotechnisch adviesbureau. Hij startte zijn carrière in 1982 bij de Verenigde Naties (UNDP) in enkele Afrikaanse landen als exploratiegeoloog in mijnbouw gerelateerde programma’s.

Hij studeerde af als struktureel geoloog aan de Universiteit van Amsterdam (1981) en als hydrogeoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (1988).

Mott MacDonald is een internationaal toonaangevend advies- en ingenieursbureau op het gebied van techniek, beheer en ontwikkeling en levert oplossingen die raken aan vele aspecten van het dagelijks leven – van vervoer, energie, bouw, water en milieu tot gezondheid en onderwijs, industrie en communicatie. Het is een snel groeiende onderneming die eigendom is van het eigen personeel, met een omzet van rond € 1,4 miljard en meer dan 16.000 medewerkers in ruim 140 landen.

Mott MacDonald in Nederland is met name actief op het gebied van advisering en ontwerp van Rail (light en Heavy rail), hoogspanningsengineering, als technisch adviseur voor financiers van PPS projecten (zoals de N33, A12, Hoge Raad), en op het gebied van project-, omgevings-, contract en risicomanagement.

Ido Croese – LinkedIN

<< Terug naar sprekers